- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set892
Har du været spejder?
Så kender du nok den her. En energibombe uden lige.
En morgenmadstoast, som sparker røv! Ikke speciel sund, men energispækket som bare pokker. Et tigerøje er et måltid i sig selv.
Faktisk er det et måltid, som kan indtages på alle tider af døgnet. Jeg har selv lavet tigerøje på adskillelige vandreturer eller som en natsnak på lejrskole i den svenske ødemark.
I madkundskab er det en sjov ting at lave, når/hvis man arbejder med bålmad. Det er billigt, nemt at arbejde med og der bliver arbejdet med bål som tilberedningsmetode.
Gårsdagens version blev lavet i ovnen, da min søn elsker tigerøje til morgen mad. Så du kan sagtens lave tigerøje inden for. Meeeen tigerøje om bålet kan bare noget specielt, og det skal da også helst laves på en bålrist i naturen.
Hold hele tiden øje med dit tiger øje på bålet, da du vil utrolig ulykkelig, hvis dit tigerøje bliver branket og brændt! Så daler moralen ekstremt meget i feltfarlig;-)
Tigerøje
Ingredienser
- 12 skiver toast- eller franskbrød
- 12 skiver bacon
- 6 æg
- Lidt solsikkeolie
Sådan gør du
- Start et bål (eller en grill op eller tænd ovnen på 200º varmluft).
- Tag et stykke stanniol og smør midten med olie.
- Læg 2-3 skiver bacon på stanniolen.
- Læg én skive toastbrød på baconen.
- Tag en skive toastbrød og lav et hul heri og læg toastbrødet oven på det andet toastbrød.
- Slå ét æg ud i hullet i toastbrødet og fold baconen omkring toastbrødet.
- Pak stanniolen let omkring tigerøjet. Det behøves ikke at være stramt.
- Tigerøjet tilberedes ca. 15-20 min på bål (eller i ovn). OBS du skal nok lige vende staniolpakken, hvis du tilbereder på bål, da varmen ikke fordeles ligeligt som i ovn. Hold hele tiden øje med dit tiger øje!
Hertil anbefales en god årgang Heinz ketchup og grovkornet Dijonsennep.
Hvis man er en rigtig frækkert, smider man lige en lille skive cheddarost mellem brødskiverne, inden man klækker ægget heri. Bare lige hvis man skal have lidt flere kalorier med.
Jeg tror de fleste spejdere godt kan finde på at tæske endnu mere bacon omkring brødet, men det har jeg ikke turde gøre endnu, da jeg har en ide om, at det kommer til at give hjertekarsygdomme. Hvis man alligevel vælger at vikle brødet ind i mange skiver bacon, kan det anbefales at flette baconen. Så får man trods alt et sidste æstetik og smukt tigerøje, inden hjertestoppet indtræffer.
Velbekomme.